Sentiment de încredere și de liniște

Deși par soiul de simțăminte pe care ți le dă o persoană (sau/și alta), încrederea și liniștea din titlu sunt mai degrabă sentimente pe care nu ni le dă cine este obligat (prin lege) să ni le dea. Nu, nu fac referire la vreo legiferare a „iubirii cu de-a sila” (lucru care, dacă s-ar înfăptui în România, nu m-ar surprinde câtuși de puțin), ci vizez N.S.A. – National Security Agency.

Agenția de securitate națională probabil că a instalat deja (cel puțin) un virus pe calculatorul tău. Și pe ale oricui altcuiva, de fapt. Dacă te întrebi de ce (dacă nu o faci, ar trebui), răspunsul este că pentru binele tău, meu, vostru, nostru, desigur.

Agenția (pe care, în continuare, o s-o numesc Lăbuș, dacă tot pozează în câinele nostru de pază) a viciat 50.000 (și chiar mai mult) de rețele mondiale de computere cu software-uri rău intenționate (malware-uri, adică), propunându-și să străpungă internetul cu puncte de acces camuflate, accesibile de către agenți ai Statelor Unite. Nici o altă expresie nu poate rezuma mai veridic și mai autentic starea de fapt care decurge de aici decât: „Un fleac, ne-au ciuruit!”.

Lăbuș își face intrarea dosnică (adică pe ușa dos) folosind C.N.E. – Computer Network Exploitation pe care o s-o denumesc E.O.C. – Exploatarea Omului de către Calculator (în fond, tot exploatarea omului de către om, doar că mijlocită de calculator). E.O.C.-ul este făcut prin atacuri malware masive care infiltrează (în secret, cică) zeci de mii de rețele.

Și se face că nu fură și l-am prins cu informațiile în mână. Și uite așa se face că fură. Misiunile astea de hacking ale lui Lăbuș sunt mânuite de o divizie (doar nu te așteptai la o mână de oameni) specială, formată din peste 1.000 de hackeri, numită T.A.O. – Tailored Access Operations (căreia o să-i spun „la comandă”; nu de altceva, da’-i „tailored”). Mia asta de „eliminatori ai limitărilor” culege (ea, mia) informații despre cine vrea mușchiul ei (al miei), așa cum agricultorii culeg struguri.

Intenția mea, înainte de a (de)scrie această teorie și practică a complotului, era de a-ți supune vederii harta asta (pe care îl rog pe unul mai deștept în cap decât mine să mi-o explice):

worldwide platform

Ce-nseamnă asta pentru tine, mine, voi, noi? Nu pot și nu vreau să răspund în numele tuturor, dar o fac în numele meu (Larisa Ionesi, vrăjită, în loc de încântată): nu știu ce înseamnă asta, însă știu ce nu înseamnă, și anume că N.S.A. este singură în hack-uirea lumii.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s