Astăzi e o zi specială…ca celelalte.

În ziua de față, 21 noiembrie, sunt sărbătorite evenimente importante, precum filozofia, televiziunea, salutul și sunt comemorate victimele traficului rutier. În rândurile următoare, o să încerc (sper să și reușesc) să creez o legătură între fiecare dintre acestea și cartografie. Nu te așteptai la una ca asta, așa-i?

Previzibilă în imprevizibilitate (te aștepți la mine să fac ce nu te aștepți), îi dau înainte (cu tupeu) cu Ziua Internațională a Filozofiei. N-o să filozofez întreaga zi cu privire la asta, ci o să-ți arăt chiar acum ceea ce unii au denumit „mapping philosophy” și ceea ce eu numesc o hartă intrigantă a spațiului filozofic. Aceasta descrie legăturile dintre filozofi, informațiile fiind extrase din secțiunea „influențat de” dedicată fiecărui gânditor pe Wikipedia. Iată networkingul dintre înțelepți și ițele încurcate ale acestei științe care interpretează realitatea, filozofia.

harta filozofie

Tot astăzi, este și Ziua Mondială a Televiziunii, așa că am neplăcerea să îți prezint The United States of Television. Nu pot să nu mă întreb cum ar arăta o astfel de hartă a României, dar pot să îmi răspund că cel puțin Cluj-Napoca ar fi CENZURATă.

harta televizoarelor

Cu această ocazie scrisă (și citită de ei, poate), îi salut pe vlăjganii care exercită controlul asupra moravurilor, cu atât mai prielnic cu cât azi este și Ziua Mondială a Salutului. De băieți, numai de bine! De Ziua Mondială a Salutului, (numai) o hartă pe care stă scris negru pe alb cum se zice „Salut!” în toată lumea.

harta salut

Din păcate (nu știu pentru cine), textul ăsta n-are un final fericit (că doar nu e un film american), căci o să-l închei cu precizarea faptului că ziua în curs este și Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Traficului Rutier. N-o să îți înfățișez o hartă neagră (și la propriu și la figurat) pe care să fie reprezentate puncte negre (nu, nu din alea de pe nas, ci zone unde se întâmplă cele mai multe accidente rutiere), ci o să-ți arăt o hartă pe care sunt marcate drumurile cu cel mai mare risc de producere a nasoalelor în d-ale transportului rutier.

harta accidente rutiere

Îți urez ca astăzi să nu faci spume („ca guma, în zilele ei bune”) și deseară să nu uiți să-ți administrezi prin ochi medicamentul împotriva plictisului, și anume epicul și, totodată, liricul „Cenzurat”,

Larisa Ionesi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s