Telefonul, prietenul tău cel mai…beat

Asemenea câinelui care este cel mai bun prieten al omului, telefonul este tot un soi de tovarăș, numai că nu un pet (animal de companie), ci un amic care a consumat un pet (de bere, de exemplu).

O să îmi ilustrez scrisele prin imaginile imediat următoare, făcând (ori, mă rog, încercând să fac) legătura cu a noastră aplicație, Scurtătura, și, totodată, răspunzând la întrebarea pe care sunt convinsă că ți-ai adresat-o, și anume de ce este telefonul ca un prieten în stare de ebrietate (și în stare de multe, căci, știi cum e, când ești cherchelit, ești Batman – ha, ha, ha, bat man; „bat” se mai zice în Moldova, în loc de beat, urmat deseori de epitetul „mort”, adică „bat mort”).

  •  Atât pe „mobilofon”, cât și pe al tău cherchelit tovarăș, trebuie (iar dacă-i musai, cu plăcere) să-i verifici din când în când pentru a te asigura că n-au dispărut.

telefon

Dacă, la un moment dat, prietenului tău sau ție vi se pare că a dispărut un drum, nu trebuie decât să aveți instalată aplicația Scurtătura, căci ea știe toate drumurile…și, de asemenea, știe că nu este posibil ca un drum să dispară, pur și simplu, chiar dacă șofăm în România.

  • Și telefonul mobil, și prietenul consumator de băuturi alcoolice, nu fac altceva decât să-ți irosească timpul pe care ai putea să-l drămuiești constructiv (iar pe telefon și pe prieten ai putea să-i…ce urmează după „dră”).

smartphone

Că veni vorba de timp (de parcă veni din senin, nu fiindcă am intenționat să fie așa), este bine pentru tine să știi că Scurtătura donează timp. Cum? Ajutându-te să ajungi mai repede la destinație și, astfel, făcând în așa fel încât să ai mai mult timp pentru tine la dispoziție. La bună dispoziție.

  • Trebuie (dacă trebuie, trebuie) să ai grijă de ei atunci când sunt într-o stare ce ar putea fi numită „low battery”, chiar dacă, în cazul amețitului, a-și încărca bateriile înseamnă a consuma băuturi alcoolice.

low battery

Scurtătura îți încarcă bateriile, în sensul că te ajută să prinzi puteri. Superputeri, cum ar fi: evitarea ambuteiajelor, ocolirea traficului infernal, ajungerea mai repede la destinație, ba chiar la adresa exactă ce conține atât numărul străzii, cât și al blocului.

  • La fel ca un amic aghesmuit, telefonul îți poate strica perspectivele romantice.

romantic

Dimpotrivă, Scurtătura îți poate fi de un real și romantic ajutor. Imaginează-ți clipa când, în sfârșit, n-ai mai întârzia la întâlnire. Ar fi atât de mulțumit(ă) încât s-ar putea chiar să te alegi cu…a ride.

  • Ambii sunt greu (nu și imposibil însă) de întreținut.

scump

Aplicația MicroMapper de navigație mobilă, ghici ce, este moca. Fără plată. Fără bani. Pe gratis. Pe sistemul, dincolo (adică aici) e(ra) mai ieftin.

  • Nici smartphone-ul, nici dumbfriend-ul, nu ar trebui să aibă ce căuta la volan.

volan

Vocea Ioanei (prenume care i s-a atribuit domnișoarei/doamnei a cărei voce ne ghidează cu ajutorul GPS-ului) nu necesită să se facă auzită numaidecât ocupând locul din fața/spatele volanului. După ce-ți instalezi Scurtătura, oricum nu interesează pe nimeni unde-ți ții telefonul. Scurt, să n-avem discuții la proces.

  • În mod previzibil, mobilul și imobilul (se știe că oamenii beți sunt ușor „neclintibili”, în sensul că nu-i muți nici dacă se mută planeta) te lasă în cele mai imprevizibile momente, de obicei când ți-e lumea mai dragă.

cadere

Este evident faptul că Scurtătura este mobilă.

  • Amândoi își petrec noaptea în pat…lângă tine.

pat

Încearcă să vizualizezi toate beneficiile unor nopți cu o scurtătură. Te-ar duce în orice punct pe care ai visat să-l explorezi.

Fii lucid și ia-o pe Scurtătură.

Ca s-o scurtez, mă semnez:

Larisa Ionesi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s