Harta supranaturală a municipiului Cluj-Napoca

De ce scriu că harta orașului având un rol economic, social, politic și cultural însemnat, și anume Cluj-Napoca, este supranaturală? Deoarece are proporții extraordinare. Ceea ce înseamnă, de asemenea, că nu este o hartă ordinară (obișnuită, normală, comună), din moment ce este extraordinară (cu totul deosebită, care iese din comun, excepțională).

harta cluj-napoca

Mărimea hărții municipiului Cluj-Napoca, rod al mâinilor pricepute ale grupării cartografice MicroMapper, este de 2,6 metri lungime și 1,6 metri lățime. Iată deci de ce este această mapă una fabuloasă.
Și nu numai…datorită acestui fapt, ci și aceluia că materialul pe care a fost imprimată harta conține o folie de protecție pe care se poate scrie, dar și șterge, cu markerul lavabil. Harta poate fi personalizată în funcție de nevoile (ori mai probabil în funcție de doleanțele) clientului. De exemplu, clientul Gigel vrea musai ca titlul hărții să fie: „Harta lu’ Gigel!”. You name it, we write it.

Legenda hărții nu e ruptă din legendele Olimpului, ci din povestirile cu caracter fantastic ale municipiului Cluj-Napoca și cuprinde: zonele rezidențiale, blocurile de locuințe și parcurile, clădirile importante, zonele industriale, grădinile și livezile, cimitirele și pădurile, străzile importante, străzile și podurile, aleile de plimbare, străzile proiectate, drumurile de care și potecile, căile ferate și rupturile de terenuri, limitele administrative, instituțiile publice și curiozitățile, gara CFR, autogara, bibliotecile, universitățile, bisericile, poșta, teatrele, muzeele, centrele comerciale, adresele interpolate și numerele blocurilor. Adică „di tăti pientru tăți”.

Iată-ne pe mine, Larisa Ionesi,

larisa ionesi cluj-napoca
și pe colega mea, Ioana Trifu,

ioana trifu harta cluj-napoca
arătând cu degetele (arătătoare) cartierul în care coabităm din biroul în care conlucrăm.

P.S.: Nu, nu ne-am înțolit cu hainele de duminică…cel puțin, nu pentru asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s