Să înțelegem că totul este de neînțeles

Posibilitatea de a reuși (desigur, dacă încercăm) acest lucru, și anume să înțelegem că, până la urmă (dacă nu chiar de la început), totul este de neînțeles este de fapt însăși inteligența. Mai cu seamă inteligența emoțională.

Dacă n-ați înțeles o iotă, nu-i bai, ați uitat deja că oricum totul este de neînțeles? În dulcele-amărui stil clasic, catalizatorul care grăbește puterea creierului este IQ-ul, însă odată cu tendința de complexitate a lumii, inteligența emoțională își ocupă loc de cinste, adică primul.

Asta afirmă și consultanții de la Sirius Consulting, numai că prin intermediul altor cuvinte (logic, altfel m-ar fi acuzat de copy-pasting). Așa se face că ei susțin că EQ-ul, adică inteligența emoțională, este responsabilă (deci ea, da, nu noi) de succesele ori insuccesele noastre în proporție de 80%, în timp ce IQ-ul poate fi lăudat sau învinovățit în proporție de 20%.

iq vs. eq

Despre acestea și nu numai, Zoltán Veres va susține „workshop-ul interactiv de inteligență emoțională” în ziua de 9 noiembrie (nu mai consultați calendarul, e sâmbătă) între orele 10:00 și 16:00, la Cluj Hub. Dacă (de fapt, sigur) vă-ntrebați pentru cine este acest atelier, răspunsul este chiar întrebarea pe care ei înșiși o adresează în debutul descrierii evenimentului: „Îți dorești și tu împlinire personală și performanță în carieră?”. Deci, faptul se adresează celor care își doresc și ei… Bun, până aici ne-am înțeles, așa-i?

Fiindcă nu vreau să risc continuând și să nu ne mai înțelegem, mă opresc acum și aici, provocându-vă încă o dată la un antrenament emoțional, în urma căruia vă veți descotorosi de „negativisme”, neputințe și „nevoințe”, la fel cum ați face-o de calorii după o ședință la sala de aerobic ori fitness.

P.S. 1: Avantajul acestui workshop este că e științific și nu emoțional, iar dezavantajul este că e emoțional și nu științific. N-ați înțeles o boabă, așa-i? Asta e(ra) și ideea răspicată încă din titlu, vă amintiți?

P.S. 2: Dacă voi credeți că ați înțeles de ce scriem (noi, o firmă de cartografie și G.I.S.) despre un atelier de inteligență emoțională, și anume „din cauza la bani”, vă scriu negru pe alb că n-ați înțeles nimic! Și dacă în continuare o să credeți asta, să știți că n-aveți cum să ne răniți…nu de altceva, dar suntem printre cei „vindecați emoțional” de Sirius Consulting!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s