Fiind internaut, site-uri cutreieram

Băiat sau fată, bărbat sau femeie (ori amândouă consecutiv/simultan), bag mâna-n foc că ești internaut și mă fac foc și pară dacă nu ești (mă rog, dacă nu recunoști).

Pare-se că femeile românce domină (și) internetul, potrivit unui studiu demografic (nu, nu este făcut de cercetătorii britanici, nici de cei vasluieni, ci de Trafic.ro) care arată negru pe alb că profilul internautului (probabil profilul Facebook) este: femei cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani (deci fete, nu femei) care locuiesc în București și au studii superioare. Dacă au promovat facultățile în deplinătatea lor (mintală) înseamnă că probabil le cereau prietenia domnilor și doamnelor profesor și își dădeau check-in pe la crâșma din proximitatea facultății.

În fine, nu despre asta voiam să scriu, ci despre internet, mijlocul tuturor de transport, fără bilet și cu nebănuite căi ale domnului (ale domnului internet, desigur). Și despre hărți, evident, că doar cu asta ne ocupăm și tre’ să facem cumva conexiunea între unul (internetul) și altele (hărțile). Punctul de plecare a fost conectivitatea la internet în decembrie 1969, informație care, cartografiată, arată așa:

conectivitatea la internet decembrie 1969

Dacă ți se pare că această călătorie este sub nivelul mării, să știi că așa este, căci ea continuă în mediul subacvatic, așa cum poți vedea în imaginea de mai jos în care sunt surprinse (sper că plăcut) cablurile submarine care fac posibil internetul mondial (știu, internet mondial sună ca Florin Salam). Te poți juca cu harta interactivă (iată, legătura!) acum, aici.

cabluri submarine conectivitate internet

În căutarea internetului nepierdut, bineînțeles că am accesat felurite site-uri (pe unul dintre ele, am găsit chiar o hartă porno, dar despre asta…”într-o ediție viitoare”, „fiți cu ochii pe noi!”), deci (m-)am folosit de un navigator. Întrebarea este de care? Răspunsul este harta (incredibil, internetul și hărțile se leagă, ca…maioneza) pe care o vedeți dedesubt.

cele mai populare browsere din lume

Așa cum „omul superior se simte conectat cu cei din jur”, tot așa o țară superioară se simte conectată (n-are nici o legătură analogia, dar mi-a plăcut citatul, plus că are legătură cu…cu…cu…hărțile!). Drept dovadă, uite o hartă a celor mai conectate țări.

cele mai conectate tari din lume

Vezi, tot felul de oameni/internauți scriu tot ce le trece prin cap ca glonțul pe internet și „oamenii legii” nu iau măsuri. Sus cenzura! Sau jos cenzura! Nu știu, zi tu. Întâi, ce zici de harta cenzurii internetului?

cenzura internetului

Cât cauți tu ce-i aia cenzura/controlul internetului pe diverse site-uri, eu îți scriu despre cele mai accesate website-uri din fiecare țară și îți las postată aici harta asta care să te dumirească.

cele mai vizitate site-uri in fiecare tara

Și pentru că vreau să închei (am făcut bătături la degete…tastând), o fac spunând ceva ce nici o domnișoară sau doamnă nu ar trebui să spună (dar vai!), și anume vârsta. Numai că nu a mea, ci a băieților și fetelor internetului, cum ar fi Google, Facebook, uită-te pe hartă.

harta varstei internetului

Acestea fiind cutreierate și navigate, nădăjduiesc că în călătoriile voastre pe valurile internetului, veți ajunge teferi și nevătămați la mal…și pe acest blog (care se zbate ca peștele pe uscat să fie interesant…în accepțiunea măcar a unora, dacă nu a tuturor).

Din apartamentul 1 al blocului 30 de pe bulevardul Nicolae Titulescu, numărul 117, a scris pentru voi
Larisa Ionesi.

P.S.: Muz mi-a fost BuzzFeed-ul, fapt pentru care…îl poftesc să mă mai inspire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s