Evribădi in dă casa mare, meet Mapdata!

Vă salut și vă îmbii să salutați Mapdata. Ne-ar plăcea să primiți cu entuziasm ce avem să vă oferim și ceea la ce ne pricepem (cel puțin, asta este părerea noastră despre noi): hărți.

Mapdata este o hartă online a întregii țărișoare care poate fi accesată (chiar acum) pe website-ul http://www.mapdata.ro, înglobând 320 de orașe (cam atâtea cred că sunt de toate, deși este posbil să mai fi fost între timp proclamat citadelă vreun sătuc), peste 222.000 de kilometri de străzi (aș putea să pun rămășag că nici prin gând nu v-a trecut că România este atât de potentă, „asfaltistic” vorbind) și mai mult de 127.000 de puncte de interes (orice-o fi reprezentând pentru fiecare dintre noi un interes sau altul).

De îndată ce sunteți pe site (sper că acum, odată cu mine, da?) o să vedeți sus următoarele (de la stânga la dreapta): chipeșul nostru logo, căutare, căutare structurată, navigare, export hartă, căutare spațială și log in (ca Irina, fără h).

Ceea ce este nou (că, de fapt, după asta râvnim cu toții, după nemaivăzut, nemaiauzit, nemaisimțit) este faptul că puteți căuta atât numele străzilor (lucru pe care îl fac și „alții”, cum ar fi, nu șiu, Google Maps), cât și numerele acestora (deci aici nu e „fără număr!”), dar chiar și pe cele ale blocurilor. De exemplu, în imaginea de mai jos am tastat adresa sediului Micromapper (bulevardul Nicolae Titulescu, numărul 117, blocul 30) și Mapdata ne-a identificat una-două pe hartă.

mapdata micromapper

Dacă alegeți să navigați din punctul în punctul B, alegeți „Navigare”, introduceți adresele (cea de plecare și cea de sosire), iar Mapdata vă conturează traseul de urmat.

De asemenea, specificând o zonă pe care o vor mușchii voștri, aveți posibilitatea să exportați harta. Odată selectată această opțiune și nivelul de zoom dorit, vi se va descărca automat o imagine cu harta respectivă pe care o puteți imprima și astfel, puteți să-i faceți cadou iubitei ori iubitului harta tipărită a drumului dintre voi doi (în caz că nu locuiți împreună încă și în cazul în care nu credeți că ideea asta e prea siropoasă…gata, nu mă dojeniți, folosiți-vă voi creativitatea dacă sunteți deștepți).

Click-uind căutare spațială, puteți să selectați un punct de pe hartă sau să scrieți în căsuța „search” o adresă, iar Mapdata o să vă afișeze alte puncte, așa-zis de interes, cum ar fi licee, institute, bănci, benzinării, spitale, biserici, tribunale, crâșme…whatever, you name it, we have it! Puteți să selectați mărimea în metri a zonei care vă interesează.

cautare spatiala mapdata micromapper

Sper că v-am stârnit interesul să vă jucați (frumos) cu Mapdata, iar dacă nu, vorba ardeleanului, nu-i bai, mai încerc…asta-i treaba mea! 🙂
P.S: Să știți că știm că nu le știm pe toate, cel puțin nu în totalitate, așa că ne așteptăm la orice soi de comentarii, doar atât timp cât existăm, comentăm. Nu ne deranjează să primim notificări de la voi în care fie să ne aplaudați (ceea ce ar fi de preferat), fie să ne înjurați (dar și asta e constructiv).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s