Zilele afacerii

Precum zilele orașului, urmează pe 25 și 26 septembrie să se petreacă zilele afacerii ori, dacă nu românizăm, Business Days – Cluj-Napoca. Întrucât suntem și noi (când scriu „noi” de fapt nu mă refer și la mine) business men și women, o să semnăm condica de prezență. Și-n prima zi și-ntr-a doua.

O să scriem (în insert-ul care se va regăsi în mapele Business Days) despre cine, dar mai ales de ce, suntem și cu ce ne ocupăm. În principal, discursul nostru scris o să aibă drept vedetă geomarketingul. Da, acea unealtă care se folosește de locațiile geografice pentru a vă da sfaturi în legătură cu strategiile de urmat spre sporirea afacerii. Deci e un instrument deștept. De aia se încadrează în Business Intelligence. Un set de teorii, metodologii, procese, arhitecturi și tehnologii care transformă datele brute în informații pline de înțeles și utile pentru scopurile unei afaceri.

În cazul nostru, concret, prefacem date, precum adrese ale clienților existenți, în hărți, le relaționăm și inter-relaționăm, astfel rezultând informații prețioase precum modul de viață și consum al acestora, fapt ce poate ajuta în eficientizarea segmentării și, pe cale de consecință logică, în atragerea unor clienți noi.

Dar gata, am dat deja prea mult din casă (mă rog, din firmă). Nu că ar fi vreun secret, dimpotrivă, vrem ca din ce în ce mai mulți să știe că putem să facem astfel de lucruri, dar dacă printr-o întâmplare (fericită, de altfel) vreunul dintre cei care intenționează să ia parte la eveniment, citește aceste rânduri, n-o să mai beneficieze de nici un (da, încă refuz să scriu legat „niciun”) element de noutate. Aaa, ba da, e vorba de premiul…și de tombola…dar vai!, iar m-a luat mâna (mâna, că scriu, nu gura, că nu vorbesc) pe dinainte.

Ne vedem (de fapt, vă vedeți cu Ioana, Jozsef, Traian și Vasile) atunci și acolo. Aș pune o poză cu fiecare dintre ei ca să-i recunoașteți, dar nu cred că m-ar felicita pentru inițiativă. În orice caz, n-aveți cum să-i ratați. O să fie semnalizați de standul personalizat pe care o să-l aibă amenajat. În afară de asta, Ioana o să fie cea mai chipeșă fată („La mulți ani!”, Ioana), pe Jozsef îl știți deja (e cel mai public personaj al firmei), Traian are un aer de…artist, iar Vasile…dacă nu-l vedeți voi, o să vă vadă el pe voi, stați fără grijă.

mind your business cu cap

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s