Micro Mapper și Scurtătura în și prin ochii presei

Apele tulburi cauzate de vizita A.D.R. Nord-Vest la proiectul Micro Mapper „Date spațiale exacte, actuale și complete”, s-au domolit. Marea s-a învolburat odată cu scrierile măiestre ale gazetarilor cu și despre Micro Mapper.

Unul dintre titluri îi aparține protestatarului (îl numesc astfel deoarece înaintea vizitei propriu-zise, alți tovarăși de breaslă de-ai lui luau deja interviuri domnului Cătălin Surdeanu, în timp ce el era nemulțumit de acest fapt, manifestându-și of-ul clar și răspicat: „Eu protestez!”) Mihai Prodan, ziarist la Ziua, care a scris, și nu oricum, dom’le, despre „Cum au făcut doi oameni de afaceri clujeni cea mai exactă hartă a României, mai bună decât Google Maps”. Titulatura pe care ne-o conferă acest titlu este mai mult decât înălțătoare, drept urmare felicitările pluteau în aer, la fel ca noi. Unii s-au arătat interesați de hartă, alții ne-au urat vise plăcute în continuare. Acestora din urmă le-am scris: „We dream big, dar asemenea lui Martin Luther King, we have a dream, nu we have a plan”.
Pe urmele bătătorite de Mihai au călcat și Actualități, Ziare live, Știri presă online, Realitatea și alții.

Dacă în articolele de mai sus accentul este pus pe harta României creată de Micro Mapper într-așa hal încât este cea mai desăvârșită și precisă, ba chiar mai desăvârșită și mai precisă decât cea a domnului Google (să avem pardon!), ei bine, în expunerea scrisă a lui Claudiu Pădurean este vorba despre Scurtătura: „Clujenii au creat Scurtătura, o aplicație pentru Android care alege drumul cel mai rapid”. (R)evoluția despre care a încondeiat Claudiu: „O echipă de informaticieni din Cluj a creat o aplicaţie gratuită care poate revoluţiona sistemele de localizare şi navigare” nu instigă decât la utilizarea aplicației care e și va fi moca. Este demn, ba chiar imperios necesar, să lămurim faptul că soft-ul este creat și dezvoltat de Egérút, iar contribuția noastră măiastră constă, printre altele, în cea mai brează hartă a țărișoarei.

Pe același sistem, în Adevărul, Remus Florescu adevăr grăiește: „Aplicația care va revoluționa circulația în România: GPS-ul care te ferește de gropi și de blocajele din trafic”.

Pare-se că se poartă revoluția. Asta chiar ne revoluționează circulația…sângelui. Ne-am bucurat, ne-am îmbujorat, inima ne-a pulsat plusat și toate cele, bune și frumoase. Micro Mapper apreciază asta!

În poză (făcută de același Remus Florescu) este vizionarul Jozsef Kuszalik în mâna căruia se află obiectul și subiectul muncii noastre: Scurtătura.

jozsefkuszalikfolosindscurtatura

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s