Fără titlu

Nu contează ce v-au spus alții, cuvintele și ideile pot schimba lumea.

Văd iar privirea aceea în ochii individului X, ca și cum hărțile secolului XIX nu au nimic de-a face cu postarea pe Facebook ori scrierea pe blog. Așa e? Poate că da. Domnule Y, poate că ești de acord cu el gândind: „Da, ar trebui pur și simplu să folosim hărțile și să ne vedem cuminți de treaba noastră ca să ne atingem celelalte scopuri.” Am un mic secret pentru voi. Veniți mai aproape. Apropiați-vă! Nu folosim hărți doar pentru că e drăguț. Folosim hărți pentru că însăși viața este o călătorie și noi, viețuitorii, aparținem rasei umane. Iar rasa umană e plină de pasiune. Cartografia…întocmirea, redactarea, editarea hărților…acestea sunt orizontul! Dacă ar fi să citez din Walt Whitman: „Vai mie! O, viață a întrebărilor necontenite. A nesfârșitelor cohorte de necredincioși. A orașelor înțesate de nătângi. Ce-i bun în toate astea? Vai mie! O, viață! Răspunsul: pentru că ești aici. Pentru că există viață și identitate. Pentru că teatrul vieții va continua și tu poți avea replica ta.”

youarehere

Care este oare replica voastră?

P.S.: Celor care au văzut filmul „Dead poets society” (care e de-o seamă cu mine, căci ne-am născut în același an de grație, 1989), le înlătur orice urmă de îndoială și le mărturisesc că da, a fost muza mea în scrierea acestor rânduri (și da, mai citesc un film, mai văd o carte). Pe ceilalți îi poftesc să ignore spovedania de mai sus și să citească filmul cu pricina.

Încă un P.S.: Scepticilor care se întreabă ce legătură are subiectul filmului, poezia, cu cel al articolului de față, cartografia, răspunsul (în afara faptului că rimează) e un cuvânt: pasiunea, oameni buni, pasiunea!

the-dead-poets_large

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s