România mobilă.

Evensys a orânduit joi, 16 mai, la Howard Johnson Hotel, București, a șasea ediție Mobile Conference Romania, 2013, la care a participat (activ, întrucât ne-a adus și suveniruri, adică niște cărți de vizită, roade ale networking-ului) Chief Visionary Officer-ul nostru, Jozsef Kuszalik. Faptul de mare însemnătate, în afară de conferințe, studii de caz și seminarii, a conținut și o gală de premiere a celor mai tari din parcare (și parcarea plină) campanii și aplicații mobile.

branduripemobil

Și cum toată lumea (toată lumea, sare acum cu mine) jinduiește să fie trendy f(l)endy, până și dezvoltatorii de aplicații, atât ei, cât și cei care tatonează terenul de (nu, nu fotbal) mobile development, această întâlnire a fost un soi de trend-setter, defilând tendințele în acest domeniu.

Și fiindcă grămada cere vârf, a fost și o competiție a campaniilor de mobile marketing și a aplicațiilor mobile lansate în cel mai recent an („cel mai recent” pentru că nu vreau să cred sau să fiu sigură că a fost ultimul). Habar n-am cine a jurizat, conform căror criterii și altele de acest soi, însă sărim peste cauză și ajungem la efect (e ceva ce facem toți frecvent și cu îndârjire). Astfel, se face că printre categorii s-au numărat marketing, aplicații și „decât niște premii speciale”. Detest reflexivele de genul „s-au numărat”! Ele s-au măsurat pe ele și între ele? La fel ca și cu „se merită”. Zău? Păi și atunci de ce le folosesc, nu-i așa? Uite de aia. Aceeași aia din cauza căreia nu îmi place culoarea maro, dar am și port haine maro. (Arbore) de cacao, știu.

Gala a recunoscut meritele (se merită, se știe!) aplicației Star Taxi (taxi applications), CFR 1907 Cluj (brand applications), Cinemagia App (entertainment), Transport urban (Utilities) și alții și altele. Să le luăm pe rând (să nu se ia singure). Pare-se că Star Taxi n-a pierdut trenul ăsta, al aplicațiilor mobile, mai ales că „taxiul tău e deja pe drum!”.

hey,taxi

*Inspirați, asta e o paranteză. A fost reinventată vânzarea. Era odată ca niciodată (după aia n-a mai fost…nici măcar o dată) vânzarea. Știți, aia clasică: „Ziua bună! Avem un săpun. Nu că ați avea nevoie, dar…îl vindem. Îl cumpărați?”. Apoi au fost soluțiile: „Bună ziua! Suntem niște băieți care facem săpun. Da, dar al nostru e mai săpun decât al lui Gigel. Cumpărați-l pe al nostru că e o soluție grozavă, nu o soluție chimică, ci una împotriva singurătății. Păi, cum adică <cum adică>? Vă dați cu el pe subsuori și…așteptați să vină toată fetele/băieții la voi.” În zilele noastre, s-au demodat până și soluțiile. Acum e vorba despre experiențe. Pe vremea mea, a avea experiență parcă nu însemna ce înseamnă azi.

*Expirați, asta a fost o paranteză. În fine, Star Taxi pune pe tavă experiența: „Misiunea Star Taxi este de a transforma radical experiența unei comenzi taxi.” Asta la vista, aplicanautule! Aplicanaut=un internaut descărcător de aplicații. Cred în potențialul acestei aplicații. Mai am de lucrat la încrederea în oameni. În rest, bravo!

Facem un salt și aterizăm la Transport urban. Aș putea să rezum într-un cuvânt. Sau n-aș putea. Dinamism, flexibilitate, entuziasm. „Echipa Transport urban.” Inițiativa unor studenți care au depistat problema și au descoperit soluția (asta da, e o soluție). Ferice de ei pentru acțiune și de noi pentru utilitatea ei.

weightwatchers

Visăm cu ochii deschiși la o lansare superbă și minunată a Scurtăturii și, fiindcă suntem îndrăzneți, visăm și la prezența noastră la viitoarea gală, de astă dată ca și competitori.

*Respirați ușurați, asta a fost tot (pe ziua de azi).
Ba nu. „România mobilă”? Țărișoara asta se deplasează (sau este împinsă de la spate) într-un loc în care nu o mai privim ca fiind deplasată. E bine în locul ăla și purcedem și noi într-acolo.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s