Save Our Souls, semnalul de ajutor al sufletului economiei, IMM-urile

Marți, 14 mai 2013, Oxygen Events a organizat a 3-a ediție a conferinței „S.O.S. IMM-urile!” „Ce reprezintă IMM-urile pentru economia României?”, eveniment ce face parte din succesiunea de manifestări „România, ÎNCOTRO?”.

romaniaincotro

Oratorii acestei expuneri publice au fost Maria Grapini, ministrul IMM-urilor, Turismului și Mediului de Afaceri, Daniel Chițoiu, ministrul Finanțelor Publice, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Valentin Lazea, economistul șef al Băncii Naționale, Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București și C.E.O. B.C.R. Pensii.

sosimmurile

Schimbul de păreri asupra problemei importante a însemnătății IMM-urilor a avut scopul de a răspunde întrebării ce importanță au întreprinderile mici și mijlocii la momentul actual și ce valoare au acestea pentru economia națională.

intreprinderimicisimijlocii

Acest activ valoros, pe numele lui IMM, este sufletul economiei, sectorul care oferă locuri de muncă și cel care aduce în stare de echilibru acțiunile marilor întreprinderi. Deși este fragil, din cauza intemperiilor de natură economică la care este supus, acest sector constituie o rază de lumină în aceste vremuri defavorabile. Este o circumstanță avantajoasă tuturor, un brevet și totodată un etalon al micilor inițiative, o redimensionare a întreprinzătorilor români.

Dragoș Pîslaru, managerul general al Gea Strategy&Consulting, a evidențiat discrepanța dintre ce se spune și ce se face, în contextul dezlânării societale actuale puse pe seama faptului că nu avem un scop comun taman din cauză că nu am ajuns la un numitor comun (încă). Potențialul creșterii economice este subevaluat, privirea cu neîncredere a conducătorilor politici (corect evaluată) și supraevaluarea noastră ca și comunitate, par să alerteze că avem o problemă: măsura. O măsură neîndestulătoare strică, pe când o măsură potrivită drege, repară, zidește. Economia eterogenă certifică existența atât a unor „oaze” cât și a unor „mlaștini” și, așa cum nu poți învinovăți mocirla că ți-a murdărit papucii în timp ce ai călcat în ea, așa nu poți arunca vina pe IMM-uri că nu există un mediu antreprenorial evoluat. O politică publică asupra IMM-urilor: ar avea un rost, ar trebui să aibă un grad sporit de sofisticare, ar trebui să-i fie optimizată fundamentarea și ar trebui să vizeze, dacă nu chiar să soluționeze, cele 4 probleme (mari) ale sectorului IMM românesc, și anume masa critică, dimensiunea, structura sectorială și reziliența. O rezolvare (comună tuturor dificultăților) ar putea fi axarea pe antreprenoriat și inovarea. Așadar, ce poate fi făcut? Să gândim. Dacă timpul e o scuză, atunci măcar să tindem spre un scop precis, simplu și inspiRAȚIONAL.

inovare

Selecțiile și invitațiile companiilor la eveniment au fost făcute pe baza unor criterii ce țin de rating financiar și risc minim, printre acestea numărându-se și Micro Mapper care a onorat prin prezența directorului general, Jozsef Kuszalik, solicitarea din partea Gea Strategy&Consulting. De asemenea, în urma discuțiilor purtate cu Lucian Anghel, a fost confirmată decizia privind intenția de listare a acțiunilor firmei pe ATS.

Listarea la bursă este condiționată atât de respectarea regulilor pe care le stabilește consiliul fiecărei burse, cât și de îndeplinirea cerințelor pe care le impun legile în vigoare. Regulamentul de admitere prevede condițiile pe care societatea în cauză trebuie să le îndeplinească astfel încât să fie acceptată pentru cotare, modalitatea în care vor fi vândute acțiunile și cererea în chestiune. Motivația care determină Micro Mapper să efectueze această acțiune este întocmai motivația – angajatorii și angajații deopotrivă să tindă spre același scop: succesul, pe plan personal și profesional.

Această a 3-a ediție a ciclului „România, ÎNCOTRO?” nu numai că ne-a răspuns întrebărilor privitoare la listarea pe Bursă a acțiunilor Micro Mapper, însă a făcut, în mod satisfăcător, dovada faptului că Micro Mapper, cel puțin, se îndreaptă în direcția cea bună.

oportunitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s