Taximetriștii, smartphone-urile și aplicațiile

Bun, să le luăm pe rând (în ordine aleatorie).

Taximetriștii. Șoferii, mai ales cei de taxi-uri, sunt bine-veniți (după ce sunt bine-chemați) în secolul 21 al industriei lor. Ca și celelalte, ba chiar toate, lucrurile care ne înconjoară și uneori ne amețesc, și domeniul auto încearcă să țină pasul cu high-tech-ul. Nu (doar) de dragul de a fi în pas cu moda ori cu ceilalți, ci îndeosebi datorită faptului sau promisiunii că tehnologia îți pune pe tavă, așa cum îți vând firmele, soluții. Da, soluții. Nu produse. Nu servicii. Soluții. Nu din substanțe chimice, ci dintr-acelea care, știți voi, rezolvă o problemă. Probleme? Întrebări, mai degrabă.

Care este problema? A șoferilor de taxi-uri, desigur. Ei bine, răspunsurile pot varia în funcție de respondenți de la: nevoia de aprobare a majorării tarifului practicat, ceea ce ar fi singura soluție de a nu da faliment (a, și de a trăi); creșterea prețurilor combustibilului (cu atât mai rău cu cât veniturile lor nu s-au mărit, nici n-au rămas la fel, ci s-au micșorat); până la surpriza neplăcută de a ajunge la locul nepotrivit (din cauza neînțelegerii, a incompetenței ori a ghinionului).

Răspunsuri: un smartphone și o duzină de aplicații. Cum este posibil? Păi, majoritatea taximetriștilor au un smartphone, iar majoritatea smartphone-urilor au sau pot avea (dacă nu sunt deja preinstalate) aplicații care să…pardon, soluții. Smartphone-urile și aplicațiile au soluții (nu știu de ce nu contenesc să uit).

Care sunt rezolvările? O aplicație (totuși, nu orice aplicație) este „no strings attached”, adică ești independent (o folosești când vor mușchii tăi) și ai siguranța că în cel mai puțin vizibil loc al paginii nu există un asterisc pasibil de risc (acela de a îți vinde pisica, amaneta nevasta ori „dona” un rinichi). Ești și mai autonom când interacționezi direct, fără intermediari (dispeceratul) cu clienții, mai ales că ai și de ales (dacă nu-ți place fața cuiva, poți pur și simplu să îți exerciți dreptul de a alege să nu trebuiască să o suporți). E gratuită.

În continuarea beneficiilor și avantajelor conducătorilor, să povestim despre Scurtătura. Este gratuită (fără plată, dar cu un scop practic și util). Este ca o bătrână care strânge banii la ciorap, adică economicoasă. Nu cere cheltuieli, nici eforturi, deci este convenabilă. Mai mult, creează un raport direct proporțional între timp și bani (time really is money): cu cât ai mai mult timp (stai mai puțin, te deplasezi mai mult) cu atât faci mai mulți gologani. Și dacă averea cea mai de preț este sănătatea, atunci o câștigi și pe ea: no stress (știi unde trebuie să ajungi, mai exact decât un ceas elvețian – no offense, ciocolata rămâne brici – căci harta încorporată conține și numerele străzilor; știi când ajungi și mai ales știi că o faci mai repede și cu mai puțin carburant).

Pe locuri (în taxi-uri), aparatul de taxat în funcțiune, Scurtătura descărcată, instalată, pornită, și-ați plecat!

P.S.: Pentru a câștiga nu numai bătălia, ci și războiul, nu-i musai să vă tunați mașina. Tunați-vă smartphone-ul cu Scurtătura!

tanctaxi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s