„La multe conferințe!” cu ocazia Markday!

Ieri, 25 aprilie 2013, am sărbătorit ziua marketingului, Markday, la hotel-restaurantul Golden Tulip, Cluj-Napoca.

mapa markday

Au fost peste 150 de participanți, printre care și câțiva dintre angajații Micro Mapper, și peste 12 speakeri care au abordat peste 10 teme.

384411_502697526444123_1348633656_n

Lorand Balint (Boti), strategy director la Publicis Bucharest, ne-a vorbit despre cum putem face „marketing cu buget…0”. Da, z e r o! Ce am învățat de la el, în urma spuselor de ieri, este că, pe lângă pâine (cea de toate zilele) trebuie să avem și circ. Pâine și circ, adică un conținut solid și o distracție copioasă. Sunt interdependente și împreună asigură rezultate bune și chiar foarte bune. La întrebarea cum este posibil să implementăm o campanie de marketing și comunicare fără nici un sfanț, dar totuși să nu fie de 2 lei, Boti ne-a răspuns că prețul originalității, creativității și trăsnăilor nu se măsoară în bani, ci în imaginație, optimism și nebunie. În acest mod, poți stăpâni un domeniu și poți stârni, respectiv menține atenția oamenilor, inspirându-i și astfel ei vor asimila mult mai mult și mult mai bine.

lorandbalintmarkday

Împreună cu Dragoș Alexa, consultant în marketing și branding, am vizualizat un ménage à trois. Dar vai! E vorba despre un „marketing à trois: client-marketer, agenție și consultant extern”. Traiul în comun al acestui trio are o speranță de viață mai ridicată, întrucât fiecare are un rol bine definit pe care dacă îl îndeplindește cu brio, se clădește cel mai potrivit mix pentru binele tuturor. Sfatul și, în același timp, îndemnul lui Dragoș este să ne descuiem mințile și să ne deschidem ușile, ca și clienți, unei agenții și unui consultant, întrucât nimeni nu pierde nimic, toți câștigă ceva (sau win-win situation, cum ar zice-o englezu’).

dragosalexamarkday

La workshop-ul „networking”, al cărui speaker a fost Cristian Ezri (organizator de team building-uri, training-uri de leadership, membru activ în piața energiei verzi), am deschis ochii, la propriu (am avut un roleplay în care a trebuit să închidem ochii, să ascultăm un minut o persoană pe care nu am văzut-o și apoi, înainte să-i deschidem, să-i dăm feedback) și la figurat, și am conștientizat necesitatea deschiderii, a receptivității și a trocului de idei între oameni. Networking-ul este un mod de viață, unul sănătos mai ales pentru minte și suflet!

cristianezrimarkday

Sub amprenta ultimelor rânduri (celor mai recente, de fapt, că nu ne oprim din a scrie), ne dăm seama de faptul că networking e un verb, nu un substantiv. Fiindcă este numit netWORKing și nu, știm și noi, net-TĂIND-FRUNZE-LA-CÂINI-ing, trebuie să muncim, să acționăm, să comunicăm.

P.S.: Apropo de a munci, ne retragem din mediul virtual, unde vă invităm pe voi să pătrundeți și să citiți postarea noastră, și purcedem la muncă. Să se strige acțiune!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s